EDUCATION

RESEARCH INTERESTS

Sustainable Chemistry

I'm a title. Click here to edit me.

2023 - 2023

University of Providence

I'm a title. Click here to edit me.

Small-Molecule Solar Cells

I'm a title. Click here to edit me.

Metal Free Hydrogen Activation

I'm a title. Click here to edit me.

The Chemistry of Energy Conversion

I'm a title. Click here to edit me.

2023 - 2023

Eastern Delta University

I'm a title. Click here to edit me

2023 - 2023

Gaithersville University

I'm a title. Click here to edit me

             Alexandra-Valentina Ionică- autoarea cărții ,, Dincolo de graniță” s-a născut pe 16 ianuarie 1999 în Râmnicu Vâlcea, orașul de unde ,,mănăstirea veghează din munte”, așa cum îi este ei drag să îl numească. A făcut primii pași în casa bunicilor materni de care a fost  crescută, urmând clasele primare la Școala Gimnazială ,,Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea. Acești primi ani de școală au fost marcați de întâia plecare ,,dincolo de graniță”. Alexandra a început clasa a treia la Școala ,,Santo Tomas” din Ávila, însă nu după mult timp a revenit în țară alături de părinții ei, continuându-și studiile până în clasa a opta la Școala Gimnazială ,,Anton Pann”.

          Vara anului 2013 a fost marcată de o nouă călătorie spre aceleași meleaguri iberice, urmând să studieze clasa a noua la Colegiul ,,Mare Nostrum” din Torrevieja. Încărcată de emoție și dor, Alexandra a revenit în România alături de mama ei în anul 2015, s-a încris la Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” unde și-a continuat studiile până în clasa a douăsprezecea. În tot acest timp, s-a dedicat întru totul diferitelor activități de voluntariat: în perioada 2014-2015, a fost Președintele Consiliului Școlar al Elevilor în cadrul Colegiului Național ,,Mircea cel Bătrân”, Avocatul Elevului în cadrul Consiliului Județean al Elevilor din Râmnicu Vâlcea și Director General pe România al Global Confederation of Romanian Students din Suedia. Până în anul 2017, a activat ca lider al unității de temerari ,,Cassiopeea”, membru al Consiliului de Administrație și reperzentant media în cadrul Organizației Naționale ,,Cercetașii României”, Centrul Local ,,Mircea cel Bătrân”, Râmnicu Vâlcea și Președinte al Asociației Tinerilor Ortodocși ,,Sfântul Valentin” din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului. De asemenea, a făcut timp de șapte ani voluntariat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, Vâlcea și a reprezentat cu mândrie atât proiectele de voluntariat, cât și imaginea țării pe diferite posturi de televiziune, locale și naționale. Un bun exemplu este videoclipul creat de aceasta, replică la atacul xenofob publicat de către un cetățean spaniol, știre preluată de către presa națională și internațională pentru care Alexandra a declarat că ,,patriotismul este un stil de viață”.

În prezent, este studentă în anul I în cadrul Univerisității ,,Babeș-Bolyai” din

Cluj-Napoca la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Sociologie și la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Psihologie.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now